Zarada na internetu klikanjem je popularnija iz dana u dan. A ovi poslovi koji će vam pomoći da uštedite pristojnu zaradu

Rad od kuće postao je nova alternativa za posao koji prakticiraju sve više mlađe generacije. Na internetu postoji bezbroj opcija za posao. Od freelancinga pa sve do pisanja bloga možete pronaći savršen posao za vas.

Online poslovi su savršeni za sve studente jer tradicionalni poslovi oduzimaju previše vremena. Jedan od popularnijih opcija je gledanje reklama.

Da,  postoje stranice koje nude novac da odgledate reklame od strane oglašivača diljem svijeta.  Sve popularnija je zarada na internetu klikanjem reklama, popunjavanjem anketa ili igranjem igrica.

Svi  navedeni poslovi ne zahtevaju određene veštine i možete ih raditi u bilo koje doba dana ili noći. Neke stranice nude isplatu u obliku poklon bonova ili uplatom novca na PayPal račun.

Pre nego što počnemo sa listom najboljih stranica koje donose zaradu klikanjem i gledanjem reklama važno je napomenuti da one ne donose veliku zaradu iz snova.

Iako freelanceri, blogerim youtuberi ili neki drugi online posao na godišnjem nivou mogu dosegnuti zaradu preko 100.000 $ to nije isti slučaj za gledanjem reklama.

Sve zavisi od platforme koju koristite ali u proseku dnevno možete zaraditi do 1 američkog dolara. Sigurno se sada pitate kako je onda zarada na internetu klikanjem popularna i primamljiva?

Odgovor je jednostavan – uz ove poslove možete uštediti ukoliko ih radite u slobodno vreme i može postati zanimljiv hobi. Također, iskustva nikada dosta pogtovo ako želite da nastavite raditi neke druge online poslove.

Zarada klikanjem je jednostavna za upotrebu

Skoro sve najpopularnije platforme za gledanje reklama su bazirane na istom principu i nisu teške za korištenje. Za registraciju vam je potrebna vaša e – mail adresa, datum i godina rođenja te PayPal račun ili neki drugi poput PayZa, Neteller itd.

Pre nego što se upustite u korištenje jedne od takvih platformih pazite da se ne prijavite na neku od Spam stranica koje služe samo za prevaru.

Za bilo koji online posao, pa i za ovaj potrebno je da proverite da li je sve 100% sigurno kako ne biste bili prevareni.

zarada na internetu klikanjem
Online zarada gledanjem reklama je dve popularnija

NeoBux

NeoBux je jedna od najpopularnijih i najpouzdanijih platformih za klikanje i gledanje reklama. Dnevno broji preko 9.000 novih korisnika. Na ovoj platformi osim klikanjem reklama možete ispuniti ankete ili igrati igrice. Stranica Neobux je dostupna širom sveta, pa je tako odlično i za sve koji žive na Balkanu.

MyPoints

MyPoints je odlična platforma jer možete gledati reklame preko vašeg mobilnog telefona. Osim reklama, možete čitati e – mailove, popunjavati ankete ili neke druge kvizove, tražiti određene pojmove na Google-u.

Dobra stvar je da kada se tek pridružite MyPoints dobijete 10 $ bonus kao poklon dobrodošlice. Minimum povlačenja sa PayPala je 25 $. Također, možete dodatno zaraditi kada preporučite prijatelja i ostvarite njegovih 10 %  dnevnih bodova koji se mogu postići.

InboxDollars

Još jedna stranica koja se nalazi među najpopularnijim za ovu vrstu poslova. InboxDollars nudi novac čak i za gledanjem videozapisa, kratkih klipova serija ili filmova. Ovo je jedan od najstarijih sajtova i u proteklih godina isplatio je svim članovima novac u vrednosti od 56 miliona američkih dolara.

Naravno i ovde možete gledati reklame, popunjavati kvizove ili ankete.  Nekada možete čak osvojiti i poklon bon da iskoristite u nekom od online shopova.

Kao poklon dobrodošlice InboxDollars poklanja svakom članu 5 $. Za povlačenje novca minimum je 30 $ dosta veći od prethodno navedenih sajtova.

SwagBucks

SwagBucks radi na skoro istom principu kao InboxDollars. Nakon odgledane reklame ili nekog drugog videozapisa morate ga oceniti i tako ćete ostvariti prvu zaradu. Najduži videozapisi su od 75 sekundi.

Možete dobiti novac na PayPal za izvršeni zadatak ili poklon karticu. I na ovoj stranici možete popunjavati ankete, pretraživati određene pojmove ili igrati igrice.

zarada na internetu klikanjem
Zarada igranjem igrica je zarada na internetu bez ulaganja

Slidejoy

Za ovu stranicu postoji jedna razlika a to je da plaćate za gledanje videozapisa i tako možete povećati svoj prihod obavljanjem drugih zadataka, poput upućivanja novih članova u program Success Bux. Minimum za povlačenje je 1 $ što možete učiniti putem PayPala ili drugih aplikacija za transakcije novca.

Osim gledanja videozapisa, Success Bux nudi niz drugih aktivnosti koje vam omogućuju zaradu, uključujući slušanje audioisečaka i pretraživanjem internetom.

Dobra stvar ove stranice je što postoje različiti načini za zaradu a ne samo putem klikanja reklama. Također, još jedna pozitivna stavka je da ne morate isključivo posedovati PayPal račun već neki drugi.

 Slidejoy

SlideJoy je još jedna platforma koju možete koristit na vašem pametnom telefonu. Što je naravno odlično za sve one koji uvek svoje slobodno vreme provedu na društvenim mrežama ili igrajući igrice.

 Uz Slidejoy svoj slobodno vreme možete unovčiti i tako zaraditi novac van radnog vremena. Aplikacija je dostupna samo za korisnike Androida i nakon instalacije aplikacija prikazuje na vašem zaključanom zaslonu sve oglase koji bi vam mogli biti zanimljivi.

Oglasi se prikazuju prema algoritmu, što znači da ne možete kontrolirati koliko ćete zaraditi. Plaćanje se vrši u obliku karata – koje možete zameniti za gotovinu. Gotovinu možete koristiti za dobivanje darovnih kartica ili zatražiti PayPal gotovinski prenos.

zarada na internetu klikanjem
Kako zaraditi online nikada nije bilo lakše zaraditi od kuće

QuickRewards

Još jedna odlična web stranica za istraživanje koje nudi i gledanje videa za bodove. QuickRewards se malo razlikuje od popularnih i već spomenutih platformih  za klikanje jer zapravo možete biti konkretniji u načinu na koji želite zaraditi.

Na primer, umesto da se pridružite celoj web stranici, možete se odlučiti za „Kupuj i spremi“ (samo kupovina), „Plaćeno za svoja mišljenja“ (samo ankete) ili „Zaradite gotovinu na mreži“ (ponude, e -poruke, videozapisi i drugo) .

Dakle, zarada na internetu klikanjem je zaista moguća samo zahteva dosta strpljenja. Ovo i nije napoželjniji posao s obzirom na potencijalni iznos novca koji možete zaraditi. Svakako da je ovo super način da zaradite sitnicu i uštedite nešto sa strane u slobodno vreme.

Također, ovakve stranice vam često mogu dati i dnevni bonus koji možete iskoristiti. Ukoliko ste student koji već dovoljno vremena provodi na internetu onda klikanje reklama i nije tako loša opcija.

Još jednom napominjemo da prilikom svake registracije budete dovoljno oprezni i da ne dajte previše vaših osobnih podataka. Registracija ne zahteva mnogo vremena i već sada možete se upusiti u online gledanje reklama i popunjavanje anketa. Možda prvi dan zaradite samo 1 američki dolar ali i to je novac!

Preporuka:

Ako imate pitanja vezanih za zaradu od kuće, digitalni marketing i SEO optimizaciju pišite nam na email [email protected]

Koliko je koristan ovaj post?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Milton Media

Author Milton Media

More posts by Milton Media