Skip to main content

Najlepši pokloni mogu b iti razni. Ali proslava 18. rođendana odnosno punoletstvo, predstavlja važan dan u životu deteta, roditelja i prijatelja.

U pitanju je godina u kojoj se iz perioda detinjstva prelazi u odraslo doba, što se često i obeležava slavljem. Ono što je neizostavno, jeste izabrati prikladan i lep poklon za punoletstvo.

U zavisnosti od toga da li su u pitanju devojčice ili dečaci, biraju se određene vrste poklona. Ono što je prikladno za oba pola, jeste nakit poput satova. A ukoliko govorimo o damama, izbor poklona za 18. rođendan je možda čak i lakši, jer je dostupan veliki broj mogućnosti, a danas su veoma popularne ogrlice sa imenom.

nakit kao savršen izbor za 18 rođendan
Najlepši pokloni za punoletstvo – Vredi se potruditi jer se pamti ceo život

Nakit kao savršen izbor za 18 rođendan

Iako je uvek na proslave prikladno odneti određenu sumu novca, poklon je ono što stvara najlepše i trajne uspomene. Posebno kada se radi o punoletstvu drage osobe, izbor da idealan poklon bude baš nakit je nepogrešiv.

Uvek je moguće raspitati se o ukusu osobe, ali je dostupna i praktična zamena nakon kupovine u zlatari. Za muškarce se mogu birati satovi, ogrlice ili narukvice, dok je za dame ponuda još raznovrsnija.

Naime, za nežniji pol se kupuju minđuše – na šafčiće, kopče ili poput alki, u velikom broju dostupnih modela, kao i boja zlata ili srebra sa presvlakom. Pored minđuša, narukvice mogu biti izbor koji će izazvati oduševljenje.

Tu su čuveni brendirani komadi, zatim krute ili meke narukvice od zlata ili srebra. Istovremeno, dostupni su i brojni modeli lančića, a posebno su popularne srebrne ogrlice sa imenom kao jeftinija, ili zlatne ogrlice sa imenom kao znatno skuplja varijanta poklona za punoletstvo.

najlepši pokloni za 18 rođendan
Najlepši pokloni za punoletstvo su oni oko kojih se vredi potruditi

Ogrlice sa imenom poklon za punoletstvo koji osvaja

Svako voli da dobije unikatan i specijalno dizajniran poklon. Još ukoliko je moguće da bude potpuno personalizovan, sigurno će izazvati ogromno oduševljenje. Upravo takav izbor su ogrlice sa imenom, kao idealan poklon za 18. rođendan mladih dama.

Slova mogu da budu u odabranom stilu, kao i ćiriličnom ili latiničnom pismu, dok se ostatak lančića bira kao tanja ili deblja strunica, zatim niz alkica ili neka kombinacija drugih detalja. Zlatne ogrlice sa imenom su ne samo personalizovan, već zaista i vrlo skup poklon, koji predstavlja značajnu i trajnu uspomenu, neprolazne vrednosti.

Sa druge strane, u velikoj meri jeftinija opcija jesu srebrne ogrlice sa imenom, koje mogu da izazovu takođe ogromnu radost i zadovoljstvo. Sa srebrom nema greške, dok kada je u pitanju zlato, za mlade osobe je sigurnije odabrati pre belu, nego žutu boju.

kako zaraditi od fotografije
Najlepši pokloni za najlepši dan!

Generalno, belo zlato je za mlade osobe modernije i atraktivnije, jer je istovremeno i neutralno, dok se žuto smatra tradicionalnom opcijom i više pogoduje izboru za drugi povod, nego za 18. rođendan u današnjem vremenu.

Ogrlice sa imenom mogu imati i dodatke, detalje, kao i priveske, a samo ime može biti ispisano kao gravura, ili izrađeno baš od delova zlata i srebra.

Odabir savršenog poklona za 18. rođendan zahteva dosta razmišljanja, pažnje i posvećenosti. Danas su za dame vrlo atraktivan izbor srebrne ogrlice sa imenom, posebno jer kombinuju poklon koji je personalizovan i stvara uspomene, sa odličnom cenom.

Za poklone veće vrednosti mogu se kupiti i zlatne ogrlice sa imenom u beloj boji, što je definitivno pun pogodak za današnje devojke i sigurno će biti vrlo nosive.

Pročitajte i ove članke