Skip to main content

Izrada web shopa je ipak zahtevan posao. Danas kada se spomenu načini zarade na internetu web shop misli se na pouzdan i profitabilan posao na internetu.

Stoga je sama izrada web shopa postala veoma popularna tema i traži se sve više relevantnih izvora koji će naučiti ljude kako da otvore vlastiti web shop i kako da prodaju stvari na njemu.

Na prvi pogled izrada web shopa možda izgleda komplikovano, međutim u suštini ona to nije.

Postoje razni alati kao što su Shopify koji vam kreiraju web shop i na vama je samo da unesete proizvod koji ćete prodavati stoga je dosta bitnije šta ćete prodavati i kako ćete to reklamirati.

web shop izrada cene
Cena izrade web shopa zavisi od mnogih faktora

Priprema prije početka izrade web shopa

Prije samog početka potrebno je da obavite dva bitna koraka, a to su da uporedite troškove i da sredite papirologiju.

Nije dobro da se zalijećete u prvu web hosting stranicu koju pronađete uvijek je bolje da ispitate različite izvore i provjerite različite ponude.

Tek ste na početku stoga je veoma bitno da pratite troškove vašeg poslovanja, ne možete sebi priuštiti da pravite bespotrebne troškove koje možete izbjeći.

Također ako niste osigurajte ime svoje domene.

Sredite papire za bankovni račun vaše kompanije i konzultirajte se s računovođom ili advokatom ako imate u planu da nekad kasnije proširite poslovanje na novu regiju.

Razgovarajte o pravim aspektima poslovanja, ali i o porezu i finansijskim preprekama koje vas možda čekaju u daljem poslovanju.

Kako postaviti web shop

Prije svega morate znati ko su vam klijenti i na temelju toga planirati kako će vaša web stranica odnosno web shop izgledati.

Izrada web shopa zahtjeva planiranje, napravite jasan plan i preporučujemo da ga skicirate, dizajnirajte stranicu i izgled stranice koji vam prvi padne na pamet i probajte par različitih verzija.

Ne bi bilo loše da posjetite par stranica koje već prodaju isti ili sličan proizvod i analizirajte njihovu stranu kako su je oni dizajnirali i šta je to što privlači korisnike na njihovu web stranicu.

izrada web shopa
Kako izraditi web shop – Različiti dizajni web trgovina

Bez obzira za koji dizajn i boju se odlučili glavno pravilo kojeg se morate držati je težite ka jednostavnosti.

Nemojte otežavati klijentima pretragu, morate se izdvojiti iz konkurencije ono što im druge stranice komplikuju vi pojednostavite.

Dajte im sve na dohvat ruke i sigurni smo da će se vraćati uvijek na vašu stranicu.

Dakle, sve mora biti jasno i direktno nema potrebe za opširnim pisanjem sve što vam trebe je cijena i kratki opis proizvoda i to je to.

Uvijek pratite trendove i prema tome se planira izrada web shopa.

Iskoristite sezonske prilike, dodajte nove proizvode, promovišite vaš proizvod sa specijalnim akcijama kako bi korisnici stekli naviku vraćanja na vaš web shop da uvijek vide nešto novo.

Samo tako ćete privući i zadržati korisnike. Zapamtite vi imate priliku da za razliku od tradicionalne trgovine koja mora čekati robu da samo postavite sliku novog proizvoda i korisnici su već informisani.

izrada web shopa
Web shop izrada je samo dio vaše marketing strategije

Savjet za početnike

Ako ste početnik ili možda tek planirate da započnete karijeru online prodaje naš savjet je da koristite domaće agencije za marketing i web dizajn.

Jedna od najboljih agencija ovog tipa na našim prostorima je Vendi agencija za digitalni marketing i web dizajn.

Naime Vendi agencija dugi niz godina bavi se internet marketingom, ali i nudi razne usluge web dizajna.

Veoma je su pristupačni i pokazali su se idealnim za korisnike s našim prostora ali također i za korisnike iz cijelog svijeta.

Tim koji stoji iza ove agencije ima mnogo iskustva i znanja da to iskustvo prenesu na druge.

Također Vendi se može pobrinuti da vaš web shop proširi na veliko tržište i da ostvarite mnogo veći doseg.

Dakle ako želite da se bavite online prodajom, a ne znate odakle da krenete Vendi agencija za digitalni marketing i web dizajn je pravo mjesto za vas.

web stranica mora biti brza
Web shop mora biti brz i lak za korištenje

Preporuka:

Ako imate pitanja vezanih za zaradu od kuće, digitalni marketing i SEO optimizaciju pišite nam na email info@miltonmedia.rs