Skip to main content

Ukoliko žele da budu konkurentni na tržištu, ozbiljni proizvođači iz bilo kojeg sektora danas su primorani da se uhvate u koštac s digitalizacijom.

Većina proizvođača moderni poduhvat zvani “digitalizacija” tako doživljava kao nužno zlo čak i pre nego dođu u dodir sa njom. Međutim, kreatori raznih programa i alata s kojima se proizvođači susreću na svojim tržištima tvrde da je informatika osmišljena s ciljem da pomogne u automatizovanju procesa, da bi rezultati bili kvalitetniji, pouzdaniji i ukoliko proizvođač želi – brži i jeftiniji.

Činjenica je da u stvarnosti postoji ogromna softverska ponuda, od potpunih promašaja do skoro pa savršenih rešenja iz ugla koristljivosti za proizvođače. Naravno, razlike u potrebama su često velike, tako da mali proizvođači i veliki internacionalni proizvođači iz IT ugla imaju potpuno različitu potrebu za programima.

Mnogi proizvođači prilikom traženja softvera kojim će poboljšati proizvodne procese, od narudžbe, preko proizvodnje do isporuke, nažalost žure sa odlukom i zbog toga na domaćem tržištu često možemo čuti da proizvođači nisu zadovoljni odabranim rešenjima i da su frustracije, a često i gubici do kojih je dovela njihova odluka ogromni.

Negativna iskustva onih koji su pokušali da integrišu savremena IT rešenja ponekad se reflektuju na druge proizvodne firme, koje zbog takve atmosfere odustaju od pokušaja da se upuste u taj dio poslovanja. Takav način razmišljanja je razumljiv, ali nažalost koban. Proizvođači koji uskoro ne digitalizuju svoje procese neće biti konkurentni u najbitnijim aspektima poslovanja, a to su kvalitet i proizvodna cena.

S druge strane, dio proizvođača koji su se upustili u taj proces, svesni izazova koji su već prisutni i onih koji tek dolaze, ostvarili su vrhunske rezultate. Jedan od takvih primera je brend nameštaja “Gazzda” iz BiH, koji je digitalizacijom procesa ne samo uspeo smanjiti rok isporuke, nego i podići kvalitet svoje usluge, a time povećati i zadovoljstvo svojih kupaca. 

Brend “Gazzda” je kroz stalnu razmenu iskustva u radu sa firmom “Vorta” pomogao u razvoju softverskog servisa koji u potpunosti razume potrebe proizvođača u našem regionu. Firma “Vorta” je iskoristila dugogodišnje iskustvo da napravi istoimeni softver koji je u skladu s najnovijim svetskim standardima i u potpunosti je fokusiran na to da na jednostavan način smanji kompleksnost u lancu nabavke. Većina procesa unutar firme “Gazzda”, koja je implementirala ovaj softver su sada rasterećeni pa uposlenici mogu da se skoncentrišu na druge zadatke.

Softver “Vorta” je domaći proizvod, a po svojoj jednostavnosti je još neviđen na regionalnom tržištu. “Vorta” je apsolutno fokusiran da donese sve prednosti digitalizacije u najmanjem mogućem roku. Ono što ga čini drugačijim od sličnih proizvoda u regionu, a i šire, jeste garancija da će potpuna implementacija biti spremna za korišćenje za maksimalno dva meseca.

Tokom toga, proizvođač je oslobođen od donošenja teških odluka kao što su definisanje procesa i planiranje same implementacije. “Vorta” od prvog dana nudi gotovo rešenje na osnovu kojeg korisnik može odmah da proceni uticaj i uštede. “Vorta” je kod postojećih klijenata uspela drastično smanjiti kompleksnost procesa i administraciju poslovnih procesa, te na taj način umanjiti troškove, a istovremeno povećati kvalitet usluge i proizvoda omogućavajući korisniku prihvatanje 150% više narudžbi sa istim brojem uposlenih.

Više o tome kako “Vorta” tačno funkcioniše, kako softver izgleda i koji su preduslovi korišćenja možete saznati na www.vorta.ba gde takođe možete zatražiti prezentacijski sastanak. Nemojte čekati da inovacije dolaze do vas – postanite inovator u svom polju delovanja kroz inovativna IT rešenja kao što je “Vorta”.

Preporuka:

Ako imate pitanja vezanih za zaradu od kuće, digitalni marketing i SEO optimizaciju pišite nam na email info@miltonmedia.rs