Skip to main content

Kada na kontinentu zimski meseci spuste temperaturu naprijatno nisko ispod nule, većina turista se odluči da svoj odmor provede u malo toplijim krajevima. Zbog toga u ovo doba godine Azurna obala postaje jedna od najpopularnijih destinacija, a Nica zimovalište koje podjednako privlači najveće svetske zvezde i avanturiste koji jednostavno žele da probaju nešto drugačije. Nica je jedan od najluksuznijih kulturnih i umetničkih gradova Francuske, koji je služio kao inspiracija mnogim velikim svetskim imenima iz sveta mode, slikarstva, književnosti i filozofije. Njena čar leži u blagoj klimi, prelepim plažama koje zimi postaju romantična šetališta i kultnim promenadama.

Putnici iz Srbije jeftine karte za Nicu mogu jednostavno nabaviti na sajtu kompanije. U samo nekoliko klikova dostupne su im ne samo jeftine karte za Nicu, već i najnovije informacije o polascima, popustima i novim destinacijama.

Nica i Azurna obala- jedinstveni šarm francuske promenade

 Nica je poznata po svojim luksuznim šetalištima kojima su svojevreno koračala najveća imena svetske umetničke, filmskei  književne scene. Ovim gradom na obali Francuske su bili podjednako očarani Salvador Dali i Niče, Pikaso je rado stvarao u Nici, dok je ova azurna regija inspirisala Koko Šanel da napravi kombinaciju mirisa za svoj legendarni parfem- Chanel No. 5. Oblast Francuske čiji je Nica centar ima dugu tradiciju hortikulture, gajenja cveća i aromatičnih biljaka iz kojih se dobijaju najekskluzivniji mirisi i eterična ulja. Zbog toga ne treba propustiti posetu parku cveća Feliks, Botaničkoj bašti i Cvetnoj pijaci, sa preko 300 prodavnica najlepših cvetova. Velika atrakcija je i Ruska pravoslavna crkva, najveći spomenik vladavini ruskih dinastija ovim gradom. Takođe, lagana popodnevna šetnja parkom Alberta I do trga Masena i Fontane sunca povešće turiste kroz samu žilu kucavicu grada. Na drugoj obali reke Pajon nalaze se luksuzne promenade, od kojih je najpoznatija dˇAngle sa hotelom Negresko, luksuznim smeštajem na listi najboljih svetskih hotela i jedinstvenim muzejem u jednom. Takođe, na ovom šetalištu su smešteni najekskluzivniji restorani, butici i barovi, pa su to mesta na kojima se neretko mogu videti i neka poznata lica iz filmske i muzičke industrije.

Ukoliko želite da dodatno istražite Nicu i nađete atraktivne lokacije, možete koristiti instagram profil za to. Potrebno je samo da na instagram profilu ukucate lokaciju grada ili da koristite tagove.

Bogato istorijsko nasleđe i impresivna muzejska scena

 Ljubitelji muzeja iz celog sveta u zimskim mesecima rado biraju upravo Nicu kao destinaciju za odmor, jer brojni muzeji u ovom gradu uvek imaju mnogo toga novog da ponude svojim posetiocima. Jedan od najvećih evropskih muzeja, Muzej Masena, poseduje jednu od najbogatijih istorijskih i umetničkih postavki na Starom kontinentu. Pored njega, impresivne kolekcije poseduje i Muzej fotografije, u kome su ovekovečeni najpoznatiji posetioci i zaljubljenici u Nicu. Ljubitelje nautike će opčiniti Pomorski muzej, dok turisti koji žele da pogledaju malo avangardnije postavke mogu uživati u Arheološkom muzeju, muzeju Šagala, muzeju Anri Matisa ili Spomeniku mrtvima. Zimski odmor u Nici se može završiti šetnjom po nekoj od mnogobrojnih luksuznih plaža ili posetom zamku Hum, prelepom vidikovcu sa koga se pruža panoramski pogled na stari deo grada ispunjn zelenilom i na vodopade koji oduzimaju dah. Specifična arhitektura, zgrade sa zanimljivim fasadama i nesvakidašnji pogled na grad će svakako probuditi želju za skorim povratkom u svakom posetiocu ovog dragulja Azurne obale.