Skip to main content

Ovo su ideje za mali biznis koja ne zahtevaju mnogo ulaganja.

Sve ove ideje za mali biznis možete realizovati sa nekoliko hiljada evra, što nije mnogo jer su to provereni poslovi koji brzo vraćaju uloženo.

Frizerski salon

Koliko god ovo izgledalo komplikovano, lako je i jednostavno čak i ako želite da se ošišate za nekoliko meseci, a za ženske frizure potreban vam je malo ozbiljniji kurs.

Da biste u potpunosti pokrenuli posao od ideje do realizacije, potrebno vam je par meseci da planirate, prikupite budžet, pronađete lokaciju, nađete nekoga ko će raditi sa vama i krenuti u avanturu.

Ovo je doživotni zanat i čak i ako vam dosadi i poželite da probate nešto drugo, uvek ćete moći da mu se vratite i uvek ćete imati mušterije.

Ako imate malo veći budžet, ne morate ni sami da budete frizer, dovoljno je da vaša poslovna ideja zaživi tako što ćete uložiti novac u lokal, opremiti ga i pokrenuti posao sa nekim ko želi da radi kao vaš zaposlenik ili partner.

Frizerski salon je jedna od isplativih poslovnih ideja za mali biznis jer je početna investicija od 2.000 do 4.000 evra.

ideje za mali biznis
Ideje za mali biznis

Picerija

Uvek popularno jelo i starijih i mlađih sugrađana, može vam obezbediti prilično dobar izvor prihoda ako nakon istraživanja tržišta dođete do zaključka da je ovaj posao isplativ na željenoj lokaciji, ali svakako ako uključite i dom isporuka, to će sigurno biti.

Da biste otvorili piceriju, pre svega morate biti pomalo gurman i voleti raznovrstan ukus hrane koji vas očarava svakim zalogajem.

Sve ostalo je lako rešiti kada odlučite da li ćete obavljati samo dostavu ili ćete imati i malu piceriju u kojoj ćete usluživati svoje mušterije.

Da biste otvorili piceriju, potreban vam je pice majstor koji treba pristojno da bude plaćen, pećnica za pice koja treba da bude savršena, lokacija, druga oprema i mnogo posvećenosti.

Prosečan kupac brze hrane voli da pojede parče pice bar dva puta nedeljno, pa ako se odlučite na taj korak, nema zime za vas.

Za realizaciju ove poslovne ideje za mali biznis biće vam potrebno od 5.000 do 8.000 evra.

Kafa za polazak

Živimo brzo, vreme je postalo nedovoljno za sve naše želje, pa da na miru popijemo toplo piće. Odlična ideja koja ne zahteva mnogo novca, ali treba savršenu lokaciju na kojoj prolazi mnogo ljudi.

Malo mesto koje ne bi trebalo da bude mnogo skupo, malo bolja mašina za kafu, dobro dizajnirane plastične šolje za poneti i malo sreće mogu vam dati savršenu malu firmu o kojoj možete pričati i hvaliti se svima.

Uz kafu možete lako dodati neki drugi sitni proizvod, keks, čokoladu, čaj ili slično. Dobro istražite teren i preduzmite akciju. Početna investicija 3000-5000 evra.

zubni implanti u srbiji - ordinacija dr lolin ideje za mali biznis
Ideje za mali biznis

Agencija za posredovanje

Ono što zakon predviđa kao mogućnost je da se, bez obzira na stručnu spremu, možete baviti ovim zanimanjem.

Da biste bili agent za postizanje dogovora između dva klijenta čiji je epilog saradnje završio na sudu, potrebno je samo da prođete višenedeljni kurs i dobijete sertifikat.

Nakon toga možete da radite bilo gde, ne treba vam ni posebna skupa lokacija, možete registrovati firmu u svom stanu, i pregovarati sa samim klijentima ili u ugostiteljskim objektima pogodnim za ovu vrstu pregovora.

Uradite još malo istraživanja na ovu temu i evo vašeg posla bez skoro nikakvih ulaganja. Početna investicija manja od 1000 evra.

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme

Danas svako ima najmanje dva mobilna telefona ili jedan sa dve kartice.

Ova tehnologija napreduje tako brzo i menja se tako brzo da se bukvalno na svakom uglu prodaju mobilni telefoni i mali pribor je veoma profitabilan.

Polako ulazite i imaćete prilično dobre prihode od zamene ekrana, zamene maski, lepljenja zaštitnih folija, a da ne spominjemo prodaju dodataka. Pored telefona, tu su i tableti, automobilski dodaci koji služe svrsi ovih multimedijalnih uređaja.

Ova poslovna ideja je laka za implementaciju i ne zavisi toliko od lokacije, već više od kvaliteta vašeg rada. Početna investicija je manja od 2000 evra.

Poslovna ideja za palačinke

Slatka poslastica koju niko nikada ne odbija, palačinka. Kao i u svemu što radite, kvalitet i ljubav prema hrani određuju šta će biti vaš proizvod.

Palačinke nikada niko ne odbija (imaju peh) i uvek prođu.

Pored slatkiša sa hiljadu kombinacija, slane palačinke se fenomenalno prodaju i dobro zarađuju.

Za ovo malo preduzeće, morate imati ideju o tome kako će izgledati od dizajna, pakovanja, sa ili bez isporuke i kombinacije dodataka.

Ovaj posao je lako otvoriti sa vrlo malim početnim troškovima, a zarada je više nego isplativa. Za ovo je početna investicija za malo preduzeće manje od 2000 evra.

posao od kuće za žene ideje za mali biznis
Ideje za mali biznis

Servis laptop i desktop računara

Poput servisa mobilnih telefona, servis računara je uvek zauzet, pogotovo jer kada naučite neke osnove, lako možete preuzeti popravku nekih drugih srodnih uređaja i opreme.

Od hardverskih delova do softverske podrške, sve se može prilično dobro platiti i posao može započeti bez ikakvih problema.

Što se tiče nekih sličnih firmi, nije vam potrebna posebna i skupa lokacija, ali kvalitetan i brz rad biće vaša preporuka svim ostalim klijentima. Početna investicija manja od 2000 evra.

Tattoo master

Tetoviranje je, kao i sve ostalo sa Zapada, lako prihvaćeno u našoj kulturi, a cene jedne tetovaže nisu male, pa je potencijalna zarada veoma velika.

Ako imate veštinu za crtanje, lako se možete obučiti za ozbiljnog umetnika tetovaža i zaraditi pristojan život od samo nekoliko tetovaža mesečno.

Oprema za tetoviranje i boje koje se koriste nisu skupe u poređenju sa cenom koju možete naplatiti za željenu tetovažu od klijenta.

Ako ste malo talentovani, lako možete postati traženi, pa možete podići cenu svoje usluge. Početna investicija 1500-3000 evra.

LED osvetljenje

LED rasveta i LED sijalice su u poslednje vreme veoma popularne zbog svoje cene i praktičnosti, a kombinovanjem drveta ili nekog drugog materijala može se napraviti nekoliko linija LED lampi koje su za kućnu ili drugu upotrebu.

LED sijalice koje možete da pravite i prodajete direktno ili onlajn, ili kompanije koje se bave maloprodajom ili veleprodajom opreme za osvetljenje ili zatvorenim prostorima.

Ideje za vođenje ovog posla su beskrajne. Početna investicija je manja od 2000 evra, tako da je ovo odlična poslovna ideja za mali biznis.

ideje za mali biznisKako postati virtualni asistent ? ideje za mali biznis” class=”wp-image-22821″/>
Kako postati virtualni asistent ?

Krojački studio

Još jedna ideja koju možete sami da realizujete ako znate ovaj zanat, ako ne znate lako ćete zaposliti nekoga ko zna da radi, ali nema para da se radi sam.

Uvek ima posla da skratite neke čarape, promenite neki deo garderobe, navučete dugme itd. Za opremanje krojačkog ateljea potrebne su vam jedna ili dve mašine za šivenje, police za odlaganje primljene i gotove odeće i troškovi zakupa radnju i male usputne troškove. Početna investicija manja od 2000 evra.

Spušteni plafoni i molerski radovi

Ako se bavite ovim zanatskim poslom, možete legalno pokrenuti posao i proširiti svoj posao angažovanjem radnika i postavljanjem prelepih spuštenih plafona koji su uvek popularni sa led lampama ili prelepim slikama neba, šume ili druge animacije.

Veoma profitabilan posao, uz malo bolji marketing možete skupo naplatiti svoj rad. Za početak nisu potrebna velika ulaganja, a zarada može biti veoma primamljiva. Početna investicija manja od 2000 evra.

Održavanje i ugradnja sanitarne i grejne opreme

Ne možete dobro zaraditi od ove trgovine, ali možete zaraditi ozbiljan novac. Može i odvojeno, a obično su dva majstora, pa rade zajedno kada su u pitanju nove kuće ili zgrade.

Za pojedinačne popravke majstori najčešće idu samostalno i mogu dodatno da zarade ne samo popravkom, već i preprodajom pojedinih pratećih delova.

Poslovna ideja je više zanatska, ali ako napravite ozbiljnu organizaciju i podelite posao među radnicima, možete imati ozbiljnu firmu koja će ozbiljnije raditi na projektima i zarađivati mnogo više nego kao pojedinac.

Za ovaj posao su vam potrebni alati koji nisu toliko skupi. Početna investicija za ovaj posao je od 2000 do 3000 evra.

Polaganje laminata i parketa kao posao

Podovi u kućama, stanovima, garažama, kafićima i drugim objektima su veoma traženi i posao se konstantno razvija, osim poznatih laminata i parketa, epoksidni podovi su veoma popularni i veoma pogodni.

Ulaganje u ovaj posao kroz obuku, za početni materijal i alat nije veliko, ali se njegova izrada može veoma lepo naplatiti po kvadratu u skladu sa dogovorom sa naručiocem, a ovom poslu treba posvetiti pažnju jer investicija sigurno neće propasti .

Kada razvijete posao i imate obučene radnike, možete raditi ozbiljnije projekte na kojima možete ozbiljno zaraditi. Početna investicija je od 500 do 8000 evra, ali je potražnja velika!

Nadamo se da su vam ove ideje za mali biznis bile korisne. Od sada ćemo redovno objavljivati inovativne, ali proverene poslovne ideje za mala preduzeća na Balkanu.

PREPORUKA