Skip to main content

Aplikacije za dostavu u veoma kratkom vremenu postale su popularan način za zaradu.

Aplikacije za dostavu i naručivanje hrane, osim što služe za poručivanje, jedan su od efikasnih načina za zaradu.

Na području Balkana u veoma kratkom roku pojavilo se mnoštvo stranih kompanija koje nude ove usluge.

Jedna od najpopularnijih je Glovo. Ako svakodnevno koristite ovu aplikaciju, a tražite posao ili način za dodatnu zaradu onda ste na pravom mestu jer u nastavku saznajte kako postati Glovo dostavljač u nekoliko koraka.

Kako funkcioniše Glovo aplikacija?

Ako želimo raditi kao Glovo dostavljač moramo znati kako zapravo funkcioniše ova aplikacija. Kompanija Glovo predstavlja platformu koja korisnicima omogućava da naruče gotovo bilo šta iz svojih omiljenih restorana, prodavnica i drugih trgovina, i to dostavljeno direktno na njihova vrata.

Funkcionisanje Glova temelji se na jednostavnom, ali efikasnom modelu koji povezuje tri ključna elementa: korisnike, partner restorane ili trgovine i dostavljače, poznate kao Gloversi.

Na samom početku, korisnici preko Glovo aplikacije pregledavaju širok spektar ponuda iz različitih kategorija, uključujući hranu, piće, kućne potrepštine i još mnogo toga.

Nakon što korisnik odabere proizvode i finalizira svoju narudžbu, aplikacija automatski prosleđuje zahtev dostavljaču koji je u tom trenutku najbliži trgovini ili restoranu iz kojeg se vrši narudžba.

kako postati glovo dostavljač u nekoliko koraka
Kako postati Glovo dostavljač u nekoliko koraka?

Kako raditi za Glovo? Dostavljači, ili Gloversi, koriste svoju aplikaciju kako bi primili i prihvatili narudžbe. Aplikacija im pruža sve potrebne informacije, uključujući adresu za preuzimanje narudžbe, detalje o narudžbi i adresu dostave. Dostavljači su opremljeni biciklima, motociklima ili automobilima, što im omogućava brzu i efikasnu dostavu.

Jednom kada dostavljač preuzme narudžbu iz odabranog restorana ili trgovine, upućuje se ka adresi dostave korisnika. Tokom ovog procesa, korisnici mogu u realnom vremenu pratiti status svoje narudžbe preko aplikacije, uključujući procenjeno vreme dostave i trenutnu lokaciju dostavljača.

Ova transparentnost pruža dodatnu vrednost korisnicima, dajući im osećaj sigurnosti i informisanosti o statusu njihove narudžbe.

Za partner restorane i trgovine, Glovo predstavlja dodatni kanal prodaje koji im omogućava da prošire svoje poslovanje i doseg bez potrebe za vlastitom dostavnom službom.

Glovo im pruža pristup širokoj bazi korisnika, povećavajući vidljivost njihovih proizvoda i usluga te potencijalno povećavajući njihov promet i profit.

Za kompaniju Glovo, ključ uspeha leži u efikasnosti logističkog modela i tehnologije koja omogućava brzu obradu narudžbi, optimizaciju ruta dostave i visok nivo korisničkog servisa. Glovo kontinuirano radi na poboljšanju svoje platforme i proširivanju ponude, kako bi korisnicima pružio još više opcija i pogodnosti.

U suštini, Glovo funkcioniše kao spona između lokalnih trgovina i restorana i njihovih klijenata, nudeći brzu, pouzdanu i praktičnu uslugu dostave. Kombinacijom napredne tehnologije, snažne mreže dostavljača i široke baze partnera, Glovo se uspostavlja kao ključni akter u svetu digitalne ekonomije, zadovoljavajući potrebe i želje savremenih potrošača.

Kako postati Glovo dostavljač u nekoliko koraka

Postati Glovo dostavljač može biti izvanredna prilika za zaradu, fleksibilnost i istraživanje grada na jedinstven način. Ako ste zainteresovani za ovu ulogu, evo kako možete započeti svoju avanturu u nekoliko ključnih koraka, uz korisne savete za uspeh.

Upoznajte se s platformom

Pre svega, dobro je razumeti šta Glovo nudi i kakva su očekivanja. Glovo je platforma koja omogućava korisnicima da naruče gotovo sve što im je potrebno, od hrane do lekova, i to im bude dostavljeno gde god se nalazili. Kao dostavljač, vaša uloga bila bi preuzimanje i dostava tih narudžbi u najkraćem mogućem roku.

Proverite ispunjavate li uslove

Da biste postali Glovo dostavljač, morate ispuniti određene uslove. To obično uključuje minimalnu dob (najčešće 18 godina), važeću vozačku dozvolu ako planirate dostavljati automobilom ili motociklom, te odgovarajuću opremu kao što su bicikl, skuter ili automobil.

Takođe je potrebno imati pametni telefon s pristupom internetu, jer će vam aplikacija Glovo biti glavni alat za rad.

kako postati glovo dostavljač u nekoliko koraka
Kako postati Glovo dostavljač u nekoliko koraka

Prijavite se online

Postupak prijave započinje na Glovo veb stranici ili putem aplikacije. Bićete zamoljeni da ispunite osnovne informacije o sebi, uključujući kontakt podatke i vrstu vozila koju planirate koristiti za dostave. Za Glovo dostava posao ponekad može biti potrebno i priložiti dodatne dokumente, kao što su kopija vaše vozačke dozvole ili registracije vozila.

Prođite kroz proces selekcije

Nakon što pošaljete svoju prijavu, Glovo će pregledati vaše podatke i, ako ispunjavate uslove, pozvati vas na daljnje korake.

To može uključivati online obuku gde ćete se upoznati s aplikacijom, pravilima dostave i sigurnosnim merama. U nekim slučajevima, možda će biti potrebno i lično se pojaviti u lokalnom Glovo uredu za dodatnu proveru ili obuku.

Pripremite se za rad

Pre nego što počnete s dostavama, pobrinite se da imate svu potrebnu opremu. To uključuje pouzdano vozilo, mobilni telefon s dovoljno podataka i baterije, kao i Glovo torbu za dostavu koja će osigurati da narudžbe ostanu tople ili hladne, u zavisnosti od potrebe.

Takođe, osigurajte da razumete kako koristiti Glovo aplikaciju za prihvatanje narudžbi, navigaciju do lokacije preuzimanja i dostave, te komunikaciju s klijentima.

Saveti za uspeh

Da biste bili uspešan Glovo dostavljač, važno je razviti dobre organizacione veštine i poznavati grad. Brza i efikasna dostava povećava vaše šanse za dobre ocene i napojnice.

Uvek budite ljubazni prema klijentima i trgovcima od kojih preuzimate narudžbe. Fleksibilnost u radnom vremenu jedna je od prednosti ovog posla, stoga iskoristite mogućnost rada u najprometnijim satima kako biste maksimizirali svoju zaradu.

Postati Glovo dostavljač relativno je jednostavan proces koji otvara mnoge mogućnosti za zaradu i fleksibilnost. Prateći ove korake i savete, možete brzo započeti svoju karijeru u dostavi i iskoristiti prednosti koje ova moderna platforma nudi.

kako postati glovo dostavljač u nekoliko koraka
Kako postati Glovo dostavljač u nekoliko koraka

Kako postati Glovo dostavljač?

Postati Glovo dostavljač znači pridružiti se dinamičnom timu koji svakodnevno doprinosi povezivanju ljudi sa njihovim omiljenim proizvodima iz lokalnih trgovina i restorana.

Proces prijave za Glovo dostavljača je prilagođen i efikasan, osmišljen da brzo integriše nove članove u njihovu rastuću mrežu.

Zainteresovani kandidati započinju svoj put posetom Glovo veb stranici ili preuzimanjem Glovo aplikacije, gde mogu pronaći detaljne informacije o tome šta znači biti Glovo dostavljač. Osnovni uslovi obično uključuju minimalnu starosnu granicu, posedovanje bicikla, motocikla ili automobila, kao i pametnog telefona kompatibilnog sa Glovo aplikacijom.

Nakon što se osigura da ispunjavaju sve neophodne uslove, kandidati mogu direktno popuniti obrazac za prijavu na veb stranici ili putem aplikacije.

Tokom ovog procesa, potrebno je uneti lične podatke, informacije o vozilu koje planiraju koristiti za dostave, kao i bilo koje relevantno radno iskustvo koje bi moglo doprineti njihovoj ulozi kao Glovo dostavljača.

Nakon slanja prijave, sledi faza pregleda od strane Glovo tima. Ako se kandidatura odobri, budući dostavljači su pozvani na kratku obuku, koja može biti online ili lično, u zavisnosti od politike kompanije u određenoj zemlji ili gradu.

Ova obuka je ključna za razumevanje kako Glovo platforma funkcioniše, uključujući kako prihvatiti narudžbe, kako se najefikasnije kretati gradom i kako održavati visok standard službe za korisnike.

Obuka takođe pokriva važne aspekte sigurnosti i zdravlja na radu, kao što su pravilno rukovanje hranom i održavanje lične i sigurnosti saobraćaja.

kako postati glovo dostavljač u nekoliko koraka
Kako postati Glovo dostavljač u nekoliko koraka

Glovo stavlja veliki naglasak na sigurnost svojih dostavljača i korisnika, te je razumevanje i poštovanje ovih protokola od suštinske važnosti.

Po završetku obuke, dostavljači su spremni da započnu sa radom. Oni preuzimaju Glovo torbe, koje su dizajnirane da očuvaju kvalitet i temperaturu hrane, i počinju sa prihvatanjem narudžbi preko aplikacije.

Fleksibilnost je jedna od ključnih prednosti rada za Glovo, omogućavajući dostavljačima da biraju radno vreme koje im najviše odgovara, bilo da je to nekoliko sati nedeljno ili puno radno vreme.

Tokom svog rada, Glovo dostavljači imaju neprekidnu podršku od tima za podršku dostavljačima, koji je dostupan da pomogne u rešavanju bilo kakvih izazova ili pitanja koja mogu nastati.

Ova podrška, zajedno sa jasnim smernicama i resursima koje Glovo pruža, osigurava da dostavljači mogu efikasno obavljati svoje dužnosti, dok istovremeno pružaju izvanredno iskustvo dostave korisnicima. Postupak prijave za Glovo dostavljača je pažljivo osmišljen da privuče i obuči pojedince koji su entuzijastični, odgovorni i spremni da pruže najbolju moguću uslugu.

Kroz ovaj proces, Glovo nastoji osigurati da njihova mreža dostavljača ostane profesionalna, efikasna i posvećena zadovoljavanju potreba svojih korisnika u svakom trenutku.

Zarada Glovo dostavljača?

Zarada Glovo dostavljača može varirati zavisno od niza faktora, uključujući lokaciju, broj sati provedenih na dostavi, tip vozila koje se koristi, kao i trenutnu potražnju za dostavama.

Glovo koristi model plaćanja koji obično kombinuje fiksnu stopu po dostavi sa varijabilnim bonusima koji mogu zavisiti od više uslova, poput doba dana, vremenskih uslova i specifičnih promotivnih akcija.

U gradovima sa visokom potražnjom, dostavljači mogu iskusiti veći broj narudžbi, što može dovesti do veće zarade.

Na primer, tokom ručka i večere, kao i tokom loših vremenskih uslova kada korisnici preferiraju da naruče hranu umesto da izlaze, potražnja za dostavama se povećava, pružajući dostavljačima priliku da zarade više.

Takođe, Glovo često nudi bonus sisteme za dostavljače koji uspeju ispuniti određene ciljeve, kao što su određeni broj dostava tokom jednog dana ili nedelje. Ovi bonusi mogu znatno povećati ukupnu zaradu dostavljača.

Osim toga, dostavljači mogu zadržati napojnice koje im korisnici daju, što može biti značajan dodatak njihovoj zaradi. Važno je napomenuti da dostavljači rade kao nezavisni izvršioci radova, što znači da su odgovorni za svoje poreze, kao i za troškove održavanja i goriva za svoje vozilo.

Stoga, kada se razmatra ukupna zarada, dostavljači bi trebali uzeti u obzir ove dodatne troškove. U kontekstu fleksibilnog radnog vremena, dostavljači imaju slobodu da prilagode svoje radno vreme prema ličnim preferencijama i potrebama, što znači da mogu optimizovati svoje radno vreme za periode kada je zarada potencijalno veća.

Konačno, zarada Glovo dostavljača može se razlikovati od jednog tržišta do drugog, s obzirom na različite ekonomske uslove i troškove života.

Zainteresovani kandidati trebali bi istražiti specifične informacije relevantne za njihovu lokaciju ili se direktno obratiti Glovo timu za preciznije informacije o mogućnostima zarade u njihovom području.

Preporučujemo da pročitate: